utorak, 24. travnja 2018.

Započeo je Museum Week 2018.!



Peti #MuseumWeek započeo je u ponedjeljak, 23. i odvijat će se na društvenim mrežama - prvenstveno na Twitteru na kojem je i pokrenut -  do nedjelje, 29. travnja 2018. pod krilaticom "Living together, citizenship and tolerance" promovirajući mišljenje da kultura, znanost i obrazovanje igraju ključnu ulogu u razvoju društva. Ove godine, tijekom 7 dana tweeta se o 7 tema obilježenih pomoću 7 hashtagova: #womenMW, #cityMW, #heritageMW, #professionsMW, #kidsMW, #natureMW te #differenceMW:


Detalje o svakoj temi/hashtagu možete pronaći na: http://museum-week.org/english/program/



Sve je započelo 2014. godine kada je 12 francuskih muzeja pokrenulo ovaj projekt na Twitteru s ciljem popularizacije muzejske djelatnosti i približavanja muzeja što većem broju zainteresiranih korisnika na nov, neobičan i interaktivan način. Muzej grada Trogira te je, 2014. godine bio jedini muzej iz Hrvatske koji se priključio projektu u kojem je tada sudjelovalo 630 europskih muzeja. Tijekom vremena projekt je postao svjetski poznat, u njega se uključilo preko 3000 muzeja, arhiva, ustanova u kulturi, ...  O razmjerima do kojih je tijekom godina ovaj projekt stigao, govori i činjenica da se #MuseumWeek2018 odvija u suorganizaciji s UNESCO-om.




Priključite se i vi - pratite, dijelite, postavljajte sadržaj označen #MuseumWeek, #MuseumWeek2018, #womenMW, #cityMW, #heritageMW, #professionsMW, #kidsMW, #natureMW, #differenceMW i postanite dio svjetskog tjedna muzeja na društvenim mrežama.





ARHIVA:





Nema komentara:

Objavi komentar