četvrtak, 19. travnja 2018.

Otvorena je Edukativna zona u Muzeju grada Trogira | fotogalerija


U Muzeju grada Trogira u srijedu, 18. travnja otvorena je Edukativna zona – obnovljeni prostor u prizemlju Muzeja namijenjen održavanju edukativnih programa i aktivnosti.



Nakon niza godina, pedagoške aktivnosti počinju se provoditi u adekvatnom prostoru od 32 m² u kojemu je, osim radne zone, smještena i čajna kuhinja, kao i sanitarni čvor. Obnovu prostora financirali su Grad Trogir, zahvaljujući kojem je ovaj prostor vraćen Muzeju grada Trogira na korištenje i upravljanje, te Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.



Prigodnim riječima, i sa zadovoljstvom, prostor su otvorile zamjenica gradonačelnika Ruža Kovačević Bilić, ravnateljica Muzeja grada Trogira dr. sc. Fani Celio Cega te muzejska pedagoginja Goranka Tomaš.





Čast da svečano otvore prostor rezanjem vrpce imali su dugogodišnji polaznici radionica u Muzeju grada Trogira – Marjeta Šijan i Max Marinović, a odmah po otvaranju u Edukativnoj zoni održana je prva radionica „Moj poseban brod“, u okviru 23. Edukativno-muzejske akcije Hrvatskog muzejskog društva.














Nema komentara:

Objavi komentar