srijeda, 15. travnja 2015.

FESeTemana trogirskoga libra u atriju Muzeja grada Trogira


FESeTemana trogirskoga libra - već tradicionalni festival knjiga trogirskih autora, izdavača i knjiga s trogirskim temama, odvijat će se u atriju Muzeja grada Trogira od 20. do 25. travnja 2015. Osim svakodnevne prodajne izložbe knjiga, 22. travnja u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se predstavljanje Rječnika i gramatike trogirskoga cakavskoga govora autora Duška Geića.




Od 2011. godine u Muzeju grada Trogira održava se FESeTemana trogirskoga libra – manifestacija koja kroz prodajnu izložbu knjiga trogirskih autora, izdavača i knjiga s trogirskim temama promovira čitalaštvo i ističe važnost lokalnih tema u općem kontekstu.  Poticaj autorici programa – Danieli Kontić-Strojan, na osmišljavanje ove manifestacije bio je Dan hrvatske knjige koji se obilježava 22. travnja, u spomen na dan kada je Marko Marulić, 1501. godine, završio Juditu – prvi umjetnički ep hrvatske književnosti ispjevan na hrvatskome jeziku.

Ova 4. prodajna izložba održavat će se od 20. do 25. travnja 2015. godine u atriju Muzeja grada Trogira, ujutro od 9:00 do 12:00 te poslijepodne od 17:30 do 20:30. U navedenom će se vremenu u muzejskom atriju moći razgledati i kupiti brojna izdanja – od poezije i beletristike preko znanstvenih studija i časopisa iz područja glazbe, filozofije, zaštite spomenika i povijesti do  slikovnica za djecu. Osim knjiga, razglednica, plakata... u izdanju Muzeja grada Trogira, u ponudi će biti i novi – ručno rađeni suvenir s otiskom pečatnjaka trogirske komune. 




U okviru FESeTemane trogirskoga libra, 22. travnja – na Dan hrvatske knjige, održat će se predstavljanje Rječnika i gramatike trogirskoga cakavskoga govora autora Duška Geića. Ovaj novi Rječnik i gramatiku... koji su u izdanju Književnog kruga Split i Združenih artista Trogir uredili dr.sc. Joško Božanić i Daniela Kontić-Strojan, prof., predstavit će prof. dr. sc. Joško Božanić i dr. sc. Ante Jurić. Predstavljanje će se održati u 20:00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar. U programu će sudjelovati i klapa Rašpe.





Veselimo se Vašem dolasku! :)



Nema komentara:

Objavi komentar